Wie is wie?

 

De Riverside Car Classic is een klassiekerrally georganiseerd door de Stichting Car2Business.

De stichting werd in 2016 opgericht, speciaal voor het organiseren van zakelijke en normale autoritten, klassiekerrallies en autogerelateerde events. Alsmede als een podium om op een mooie manier het mobiel erfgoed onder de aandacht te brengen.
De eerste klassiekerrally die werd bedacht en opgezet - die omgekeerd mede aanleiding was voor het oontstaan van de stichting - kreeg de naam Riverside Car Classic en werd in 2017 gereden.

Aan de basis van de stichting stonden Harry Eskes en Ferry Dierckxsens. Laatstgenoemde moest afhaken, waarna sinds 2018 de organisatie van de 'Riverside' wordt uitgevoerd door het tweede stichtingsbestuur:
Harry Eskes (eigenaar Elda PR communicatieregie) en
Stefan de Kreek (vh. mede-directeur De Kreek Transport BV).

Vlak voor de editie van 2022 heeft Willem Woudenberg zich gemeld om deel uit te maken van de organisatie. Vanaf dat moment gaat dit driemanschap verder, dat de komende jaren mogelijk nog wordt uitgebreid.

 Riverside Car Classic 2020 3

Wie zijn wij en wat doen wij?

HARRY ESKES - voorzitter
Het werkzame leven van Harry Eskes kent 3 rode draden: auto's, organisatie en communicatie. Hij startte als autojournalist bij Wolters Kluwer, werd pr-man bij een auto-importeur, gevolgd door perschef voor o.a. de grote (auto-)beurzen bij Amsterdam RAI.
Daarna weer de uitgeverij, als hoofd redactie bij Wegener. Vervolgens de overstap naar een adviesbureau, voordat hij in 2012 zijn eigen communicatiebureau startte: Elda PR communicatieregie.

"Bij Elda PR komt het aan op het bedenken van de communicatiestrategie tot en met het maken van plannen en de uitvoering; indien nodig met een uitgebreid netwerk. Met eerlijke, goede teksten, dát is Elda PR", aldus Harry.

De oprichter en bedenker van Car2Business van de Riverside Car Classic heeft ervaringen als teamcoordinator van een rallyteam (internationaal programma), als teammanager van een groot Dakar-team en als eigenaar van een Mitsubishi Colt Galant Coupé 1.6 GL uit 1976, die hij restaureerde met een vriend. Inmiddels is die auto auto verkocht.

 harry eskesHarry Eskes - foto: Thymen Stolk

 

stefan de kreek 2021aStefan de Kreek - foto: Thymen Stolk

 

STEFAN DE KREEK - secretaris/penningmeester
Oprichter van De Kreek Transport is Bas de Kreek. Hij begon het bedrijf in december 1932 omdat hij in die crisistijd ontslagen werd als timmerman. Inmiddels bestaat de onderneming met de 4e generatie reeds 90 jaar, dus zo’n slechte keuze was het toen niet.

Als voormalig mede-eigenaar van het familiebedrijf uit Ridderkerk heeft Stefan de Kreek grote affiniteit met “zingende wielen”. Zowel van trucks als van personenauto’s.

Klassieke voertuigen zijn een grote hobby van hem. Als bouwer van een Citroen Lomax en eigenaar van een GMC Pick-up uit 1953 - een model waar zijn grootvader nog mee gereden heeft toen het transportbedrijf nog een autobesteldienst was - wil hij eenieder deelgenoot maken van zijn passie voor benzine, bougies en ouderwetse carburateurs.

Stefan draagt het mobiele erfgoed een warm hart toe en daarom is hij sinds enkele jaren mede-organisator van de Riverside Car Classic.

 

 

WILLEM WOUDENBERG - bestuurslid
Willem heeft zijn sporen verdiend als projectmanager/trainer in de ICT wereld bij diverse overheids-  en commerciële bedrijven. In 2013 gestart als zelfstandige met Circle4IT (training en ICT management) en PhotoByWim (bedrijfs-)fotografie.

Vanuit die hoedanigheden is Willem Woudenberg bekend met ICT-toepassingen en techniek, processen, websites, media, beeld en foto- en videotechnieken.   

In het hedendaagse leven is hij een zelfstandige Dordtse bedrijfsfotograaf en is al jaren behalve door het fotografie- ook ‘gepakt‘ door  het automotive virus. Die achtergronden hoopt Willem ook voor de stichting in te zetten.
Hetgeen met zijn aantreden het voor de stichting - en de bestuursleden en ingeschakelde fotografen - makkelijker maakt toegang te krijgen tot nieuwe en/of slimmere technieken. Uiteraard behoren een kritische blik en hedendaagse foto- en videografische adviezen ook tot Willems bijdrage. Aan de andere kant is een paar extra handen in de aanloop naar events altijd handig...

Willems motto is 'sterke beelden….gedreven door techniek’.

Willem Woudenberg LRWillem Woudenberg – foto: PhotobyWim

 

 

 

 

Amega
De Kreek Transport
ELDA PR
PhotobyWim
1-2-appletree
Placeholder
Reppel
Van Leeuwen
De Jong
RAD Dordrecht
FullTank
Chocolade Atelier